Promotie- en lesmateriaal

Als u als particulier een AED-opleiding volgt, kan u bij de lesgever terecht voor lesmateriaal en een zakmasker.

Bent u organisator van een AED-opleiding, dan kan u eveneens lesmateriaal en een zakmasker aanschaffen en schenken aan uw cursisten. Verder ondersteunt Rode Kruis-Vlaanderen u met affiches, flyers, voorbeeldteksten, foto- en videomateriaal om uw opleidingen te promoten.

Voor bestellingen kunt u terecht in de webshop van Rode Kruis-Vlaanderen.

 1. Affiches
 2. Gidsen
 3. Flyers
 4. Voorbeelden van persberichten
 5. Foto- en videomateriaal
 6. Handboek Reanimeren en defibrilleren
 7. Zakmasker
 8. Promotiebanner Hartveilig

  1. Affiches

  Met deze affiche, in A3 of A4-formaat, kunt u de AED-opleidingen in uw gemeente, bedrijf, organisatie of school aankondigen.

  Onderaan is plaats voorzien voor uw logo en de informatie over de opleiding. U kunt een sjabloon downloaden om de informatie in te vullen. Hiermee kunt u de gegevens rechtstreeks op de aangekochte affiches printen.

  U kan deze affiches bestellen via de webshop van Rode Kruis-Vlaanderen.

  Promotieaffiche A3-formaat

  Promotieaffiche A4-formaat 

  Affiche 'Reanimeren en defibrilleren' A3-formaat

  Weet jij hoe je iemand moet reanimeren? Deze affiche toont in 10 duidelijke stappen hoe je een slachtoffer reanimeert en hoe je defibrilleert met behulp van een AED-toestel. De affiche is handig als geheugensteun na een opleiding of om bij het AED-toestel te hangen.

  • Bestel de affiche (bestelnummer 010617)

   
   

  2. Gidsen

  In deze gidsen ontdekt u alles dat u moet weten om uw bedrijf, stad of gemeente, school, organisatie of sportclub Hartveilig te maken. Hoe gaat u te werk, wie moet u contacteren, welke stappen moet u ondernemen en wat zijn de voordelen? U leest het antwoord in deze gidsen. U kan eenvoudig een gids aanvragen via hartveilig@rodekruis.be.

   
   

  3. Flyers

  Promoflyer Hartveilig

  De promotieflyer is bedoeld om op grote schaal het begrip automatische externe defibrillator (AED) kenbaar te maken, om mensen uit te nodigen een opleiding te volgen en om bedrijven te sensibiliseren. De flyer moet vooral aanzetten om informatie te gaan opzoeken op de Hartveilig-website.

   

   

  Infoflyers op maat van uw project

  Maak voor uw Hartveilig-project een flyer op maat. Aan de hand van een voorontwerp kan u zelf de teksten en contactgegevens aanpassen, uw logo toevoegen en ook foto’s van de AED-locaties.

  • Bekijk een voorbeeld van een andere gemeente (.pdf lage resolutie)
  • Download het voorontwerp (.indd) en maak je eigen flyer. Opgelet, om dit voorontwerp te kunnen openen en aanpassen, hebt u Adobe Indesign nodig. Indien u niet over deze software beschikt, neemt u best contact op met uw kopiecenter en/of drukkerij.

   
   

  4. Voorbeelden van persberichten

  Onze projectmanager bezorgt u op vraag voorbeelden van persberichten van andere hartveilige gemeenten, uitnodigingsbrieven, voorbeeldteksten voor in uw gemeentelijk infoblad, voorbeeldteksten voor op uw website,…

   
   

  5. Foto- en videomateriaal

  Indien u een Hartveilig-project hebt in samenwerking met Rode Kruis-Vlaanderen, kan u vrij gebruik maken van beschikbaar foto- en videomateriaal. Hiermee kan u uw Hartveilig-project promoten in drukwerk en op uw website. Neem contact op met de projectmanager om een CD-rom aan te vragen.


  Voorbeeld van downloads:

  Wil je gebruik maken van het logo van Rode Kruis-Vlaanderen? Neem dan eerst contact op met de dienst Multimedia van Rode Kruis-Vlaanderen via multimedia@rodekruis.be of telefonisch via 015 44 33 22. Voor het gebruik van ons logo gelden namelijk strikte regels.

  Videobeelden:

   
   

  6. Handboek Reanimeren en defibrilleren

  • In het handboek Reanimeren en defibrilleren kan u alles rustig nalezen (90 blz).
   Tijdens de lessen kan u dit voor 6 euro bij uw plaatselijke Rode Kruisafdeling kopen.
  • U kan het handboek Reanimeren en defibrilleren bestellen via de webshop van Rode Kruis-Vlaanderen.

   
   

  7. Zakmasker

  Je kan dit zakmasker gebruiken tijdens de reanimatie, om het slachtoffer te beademen. Je leert werken met een zakmasker tijdens onze opleidingen. Bestellen kan via de webshop van Rode Kruis-Vlaanderen.

   

   
   

  8. Promotiebanner Hartveilig

  bache

  De promotiebanner (bache) kan bevestigd worden op de vrijwilligersrekruteringsstand. De bache kan u bestellen bij de provinciale zetel of de projectmanager Hartveilig.