Lummen moet een hartveilige gemeente zijn

In korte tijd wordt in Lummen de eerste AED geïnstalleerd. Maar het zal duidelijk zijn, alleen het ophangen ophangen van de AED gaat natuurlijk niet zorgen dat er mensenlevens gered kunnen worden. Er zijn ook mensen die de AED moeten kunnen bedienen. Lummen moet een hartveilige gemeente worden, daarom worden er ook AED cursussen aangeboden.

Opmerkelijk is dat de AED cursus hier gratis wordt aangeboden in de gemeente. Iedereen krijgt namelijk de kans om de cursus AED gratis te gaan volgen. Door een samenwerking met het Rode Kruis kan dit waar worden gemaakt. In november en december worden een drietal cursusavonden aangeboden waar men gebruik van kan maken. Het is natuurlijk een goede keuze dat men de cursus gratis aan gaat bieden, op deze manier kan er voor gezorgd worden dat veel mensen binnen de gemeente de AED cursus gaan behalen en kunnen handelen wanneer dit noodzakelijk is.

Lummen geeft het goede voorbeeld, er zijn meerdere gemeenten die het initiatief op kunnen volgen om er voor te zorgen dat er meer mensenlevens gered kunnen worden!

AEDkopen.com, 12 oktober 2011

Nieuwsoverzicht

print